Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

KHC wint met 1-3 van laagvlieger Marum.

21 april 2024 9:30

Na een rumoerige week, wegens het terug trekken van het 1e elftal van Jubbega uit de competitie heeft KHC eindelijk weer eens punten weten te pakken. KHC had 5 wedstrijden op rij te maken met de nodige tegenslag. Het werd dan ook tijd om weer punten te gaan pakken. Maar dat gold ook voor de tegenstander Marum die een nog slechtere reeks achter de rug hadden.

De wedstrijd ging matig van start, KHC was wel direct de bovenliggende partij, maar morste met de kansen die het kreeg. Al in de 3e minuut kreeg Burak Alp een kans, maar de inzet werd gestopt door de doelman. In de daarop volgende counter, de 1e kans voor Marum. KHC ging teveel mee in het spel van de tegenstander, en de kansen die het toch wel kreeg werden niet benut. Jonathan van Marle was dicht bij een treffer, en de grootste kans was voor Burak Alp. In de 21e minuut ging hij alleen op de doelman af, maar wist niet tot scoren te komen. De bal belande tegen de paal, en in de tegen aanval werd het zelfs nog even gevaarlijk. KHC kreeg nog wat kansen, maar een grote kans was er nog voor Marum. In de 34 minuut was er even onoplettendheid en een speler van Marum had de bal voor het inschieten. Gelukkig voor KHC ging de bal rakelings naast. Ruststand 0-0.

Na de rust ging het allemaal wat beter. Het tempo werd op geschroefd, en het was wachten op de 1e treffer. IN 66e minuut kwam KHC op voorsprong. De bal stuiterde voor de voeten van Jonathan van Marle die fraai raak kopte. Leroy Knol had de 0-2 op schoen, maar vanuit een toegekende vrijeschop belande de bal wederom tegen de paal en zat het ook weer niet mee. Even later werd het toch 0-2 via een schuiver van Knol. De zege leek binnen, maar we kregen nog het bekende Durk moment. Dat liep nog goed af, maar even later wist Marum toch nog de 1-2 te maken na mistasten van de KHC defensie. Gelukkig voor KHC wist Burak Alp de score nog wat glans te geven door vlot de 1-3 te scoren wat tevens de eind uitslag was.

Resumerend: KHC wint verdient van Marum. Het was gedurende vele momenten de bovenliggende partij. Het ging de 1e helft teveel mee in het spel van de tegenstander, en dat veranderde in de 2e helft.  Voorin kan het allemaal nog wat beter, minder met de tegenstander bezig zijn, en meer met het spel.

Donderdag a.s. speelt KHC op Sportpark De Venen een oefenwedstrijd tegen buurman Dos Kampen. De wedstrijd begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jarno Schoonhoven uit Oosterwolde. De toegang is gratis.