Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Hard werkend KHC komt in de slotfase sneu weg.

14 april 2024 12:30

KHC had maar liefst 4 wedstrijden op rij verloren, en dat hakt er natuurlijk behoorlijk in. Het team van trainer Marcel van der Steege was zich er dan ook van doordrongen dat er weer eens punten gepakt moesten worden om zicht te blijven houden op plek 4, wat wellicht recht geeft op de 3e periode.

KHC ging uitstekend van start, en kreeg al direct kansen via Boaz Smits en Leroy Knol. De 1e echte mogelijkheid kwam van de voet van Husham Ali. Een harde inzet werd tot hoekschop verwerkt door de doelman van Flevo Boys. Jonathan van Marle, goed spelend kreeg de volgende kans, maar zijn inzet was te zacht en dus niet doeltreffend.  KHC morste met de kansen, en kreeg in de 30e minuut de kous op de kop. Husham Ali bediende Leroy Knol, die echter tegen de paal schoot. In de snelle tegen aanval stond het net even niet goed, en wist Flevo Boys volkomen tegen de verhouding in de leiding te nemen. KHC was aangeslagen, maar ging volop in de aanval op zoek naar de gelijkmaker. Jonathan van Marle had de 1-1 op de schoen in de slotfase van de 1e helft, maar niks lukte. Ruststand 0-1.

Na de thee een fanatiek aanvallend KHC dat op zoek ging naar de aansluiting. Boaz Smits ging alleen op de doelman af, maar wist niet tot scoren te komen. De 1-1 kwam er toch, Leroy Knol bediende uitblinker Wail Doufikar die fraai scoorde 1-1. Hierna kreeg Flevo Boys wat kansen, maar gelukkig brachten Maurice Vespignani en doelman Steven Vonk redding. In de 69e minuut kwam KHC aan de leiding. Burak Alp werd neergelegd binnen de beruchte lijnen , en Leroy Knol benutte feilloos de toegekende strafschop. KHC leek dus eindelijk weer eens punten te gaan pakken. Maar Flevo Boys werd steeds gevaarlijker, en wat geblesseerde spelers die toch moesten spelen zaten er een beetje doorheen. In de spannende slotfase werd het uiteindelijk via een snelle aanval gelijk 2-2. Het werd voor KHC nog beroerder want in de laatste minuut werd het zelfs nog 2-3 wat als een mokerslag aankwam. KHC kwam deze tegenslag niet meer te boven. Ook in de extra tijd toegekend door de prima leidende scheidsrechter René Wijma werd niet meer gescoord.

Resumerend: KHC komt heel slecht weg, en de uitslag is dik geflatteerd. De 4e plek is even weg, maar zo spelend als zaterdagmiddag komt deze vast weer in zicht. Volgende week de belangrijke uitwedstrijd tegen en in Marum. Er zal gewonnen moeten worden om mee te blijven doen om een periode.