Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Wederom verlies partij voor matig spelend KHC

7 april 2024 11:45

Zaterdagmiddag j.l. moest KHC aantreden tegen Blauw Wit'34 uit Leeuwarden. In de thuiswedstrijd werd ruim met 4-1 gewonnen en was KHC de bovenliggende partij. De thuisclub had ook nog zicht op de 4e plaats, maar dan moest er wel van KHC worden gewonnen zaterdagmiddag.

De wedstrijd op een winderig Sportpark Wiarda in Leeuwarden begon dramatiscch voor KHC. Wel kreeg het al in de 1e minuut een mooie kans via aanvoerder Leroy Knol, die een kopbal net onder de lat tot hoekschop zag getikt. Daarna begon voor KHC de elllende. Op het middenveld werd balverlies geleden, en met een prachtige curve plaatste een aanvaller de bal achter invaller doelman Chiel ten Hove. KHC was het even kwijt want luttele minuten later werd het al 2-0 nadat maar zo de bal weer werd ingeleverd. Het werd zelfs 3-0 omdat een aanvaller de bal onderschepte bij het uitverdedigen van de doelman. KHC leek een verloren middag tegemoet te gaan. Maar toch kwam het voor rust nog terug in de wedstrijd. Eerst was het Karim Gabara die soorde, en even voor het rustsignaal werd het 3-2 via een kopbal van Jonathan van Marle.

Na de rust kreeg KHC het wind voordeel, maar daar maakte KHC geen gebruik van. Boaz Smits had de 3-3 op de schoen toen hij alleen op de doelman afging maar helaas ging de bal ruim naast.  Het spel werd steeds slordiger en in de slotfase ging het geheel mis. Durk van der Leest werd weggestuurd wegens het ten val brengen van een doorgebroken speler. Uit de toegekende vrijeschop werd het 4-2 voor Blauw wit'34, en was het over en uit voor KHC. Wel vielen er nog wat frustratie kaarten, en dat was uiteindelijk erg jammer voor de wedstrijd.

Resumerend: KHC heeft voor de 4'e keer op rij verloren en zal in de spiegel moeten kijken. Teveel onnauwkeurigheden en balverlies zijn te vaak de inleiding tot tegen treffers.

Volgende week speelt KHC thuis tegen Flevo Boys uit Emmeloord dat op de 3'e plaats staat. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Rene Wijma uit Oosterwolde (fr)