Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

KHC kan lang mee komen tegen titelkandidaat De Olde Veste’54

24 maart 2024 10:15

Zaterdagmiddag j.l. moest KHC aantreden tegen de andere titelkandidaat De Olde Veste’54 uit Steenwijk. Vorige week werd er ruim verloren met 0-3 van ONS Sneek en had KHC niet zoveel in te brengen. De strijd bovenin wordt uitermate spannend want ONS Sneek verloor haar thuiswedstrijd met 1-2 van Flevo Boys.

De wedstrijd op een guur en koud Sportpark Olde Veste in Steenwijk kwam vlot op gang. KHC kwam direct onder druk te staan en doelman Steven Vonk moest een aantal malen redding brengen. Dat had tot gevolg dat De Olde Veste’54 enkele gevaarlijke hoekshoppen kreeg. Maar gelukkig voor KHC vloeide en geen doelpunt uit. De wind had gedurende de 1e speelhelft grote invloed op de wedstrijd en veel hoge ballen gingen dan ook over het doel of zijlijn. De 1e echte mogelijkheid kwam in de 22e minuut voor Husham Ali, die vrij voor de 16 meter werd aangespeeld. Hij werd echter neergelegd en de toegekende vrijeshop werd hoog over het doel geschoten. Rond de 30e minuut kwam De Olde Veste ’54 op een 1-0 voorsprong. KHC leed voorin onnodig bal verlies en in de daarop volgende tegen aanval werd er gescoord. KHC ging vervolgens op jacht naar de aansluittreffer, maar het geluk was ook niet aan haar zijde. KHC claimde nog een strafschop wegens neerhalen van Husham Ali voor rust, maar de scheidsrechter zag er niks in. Ruststand 1-0

Na de rust een strijdend KHC, dat probeerde de bakens te verzetten. Kansen kwamen er ook, maar de wind had grote invloed op de afwerking. In de 63e minuut leek KHC op gelijke hoogte te komen. Husham Ali nam de bal op schoen en de bal scheerde rakelings naast het doel. Even later werd het tegen de verhouding 2-0 uit een rare situatie. De bal werd door een KHC verdediger te slap terug gespeeld op doelman Steven Vonk, en deze moest dus handelend optreden. Hij raakte daarbij ongelukkig de aanvaller, maar de bal stuiterde rechts naar een mee gesnelde aanvaller die de bal in het net schoot. Echter de dienstdoende arbiter had gefloten voor de overtreding en stak verontschuldigend de beide handen in de lucht omdat hij verzuimde de voordeelregel toe te passen. De bal ging dus op de stip. Maar tot ongenoegen van alles en iedereen op Sportpark De Olde Veste’54 gaf de leidsman doelman Steven Vonk de rode kaart voor de overtreding. Een volstrekt belachelijke beslissing van de leidsman die daarmee zijn eigen prestatie volledig onderuit haalde in deze sportieve wedstrijd. Wie gedacht had dat KHC bij de pakken neer ging zitten kwam bedrogen uit. KHC ging vol op de aanval spelen, en daarbij kreeg het de nodige kansen. Het kwam via een door Leroy Knol genomen strafshop nog op 1-2 en even later had Knol de 2-2 op de schoen. Maar de harde inzet ging over het doel. KHC probeerde het nog wel,, maar toen even later Florian van der Wal ook naar de kant moest wegens een te harde charge was het over en uit. In de slotfase werd het nog 3-1 maar dat was voor de statistieken.

Resumerend: KHC heeft verloren zaterdagmiddag j.l. van De Olde Veste’54. Het deed lang mee in de wedstrijd, maar had ook geen greintje geluk. KHC speelde helemaal niet slecht en de nederlaag voelt geflatteerd. We feliciteren De Olde Veste’54 en wensen ze succes in de strijd om de titel.

Volgende week geen competitie voetbal wegens pasen. De week erna op zaterdag 6 april speelt KHC een uitwedstrijd tegen Blauw Wit’34 uit Leeuwarden De wedstrijd op Sportpark Wiarda aan de Ublingaplantage 6 in Leeuwarden begint om 15.00 uur. KHC gaat met de bus vertrek 12.15 uur