Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Titelkandidaat ONS Sneek maatje te groot voor KHC.

17 maart 2024 10:15

Voor aanvang van de wedstrijd tegen ONS Sneek werd een indrukwekkende minuut stilte in acht genomen voor de vorige week overleden trouwe supporter Jan Korf. De vorige week overleden supporter was meer dan 35 lid van KHC.

De wedstrijd op Sportpark De Venen ging voortvarend van start. KHC dat vorige week nogal een bittere pil kreeg te slikken door te verliezen van laagvlieger FC Burgum ging goed van start. Het zat direct beter in de wedstrijd dan vorige week, zonder dat het echt grote kansen kreeg tegen een goed en compact spelend ONS Sneek. De formatie uit Sneek strijd voor het kampioenschap, en won de topper tegen Olde Veste’54 vorige week met 0-1. De Friezen kregen dan ook enkele kansjes, maar de KHC defensie deed het prima in de begin fase. De beste kans voor KHC was voor Durk van der Leest die een voorzet vanuit een vrijeshop rakelings over kopte. ONS Sneek opende de score in de 37e minuut. Illias el Morabit beroerde onbedoeld de bal met de hand, en de toegekende vrijeschop werd voor het doel gebracht. Arjen Stremler kopte vervolgens fraai raak 0-1. Even later werd het bijna 0-2, maar gelukkig voor KHC wist doelman Steven Vonk de bal onderuit de hoek te halen. Even voor rust kreeg Illias el Morabit de kans KHC op gelijke hoogte te brengen. Maar oog in  oog met de doelman wist hij het net niet te vinden en ging de kans verloren.

Na de rust een strijdend KHC dat probeerde om de aansluittreffer te forceren. Dat lukte echter niet omdat ONS Sneek prima speelde. In de 67e minuut was het gedaan toen Arjen Stremler zijn 2e doelpunt van de middag maakte. De anders zo solide spelende defensie gaf het nu te gemakkelijk weg. ONS Sneek speelde het vervolgens makkelijk uit. In de slotfase werd het via een doelpunt van Tim ten Voorde nog 0-3, maar dat was voor de statistieken. Scheidsrechter Richard Venekamp uit het Drentse Rolde hield de sportieve wedstrijd prima onder controle.

Resumerend: KHC heeft verloren zaterdagmiddag j.l. van een tegenstander die beter was. De Friese ploeg speelde compact, en de jeugdige ploeg is zeker een kampioenskandidaat. KHC speelde veel beter dan vorige week en blijft staan op plaats 4. Het krijgt echter wel stadgenoot Go Ahead Kampen in de nek, dat zijn wedstrijd met 4-0 wist te winnen van Broekster Boys.

Volgende week speelt KHC uit tegen de ander kampioenskandidaat Olde Veste’54 uit Steenwijk. De ploeg uit de kop van Overijssel won bij Blauw Wit’34 in Leeuwarden. Beide teams zullen punten moeten pakken om respectievelijk mee te blijven doen. Olde Veste’54 voor de titel en KHC voor plek 4 wat waarschijnlijk recht geeft op het spelen van nacompetitie.

De wedstrijd volgende week zaterdagmiddag wordt gespeeld op Sportpark Olde Veste aan de Parallelweg 11 in Steenwijk. De aanvang is 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Martin Arends uit Dalen.