Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

KHC verliest in Burgum in een tumultueuze wedstrijd.

10 maart 2024 10:00

KHC moest zaterdag wederom afreizen naar Friesland, om aan te treden tegen fusieclub FC Burgum. In de thuiswedstrijd werd nipt met 2-1 gewonnen, en bleken de Friezen al een stugge tegenstander. KHC was dus gewaarschuwd dat punten pakken niet eenvoudig was.

De wedstrijd op het prachtige sportcomplex van de Friezen ging voor KHC niet goed van start. KHC speelde heel matig, en er zat onvoldoende spirit in. KHC kreeg wel enkele kansen via Husham Ali en Boaz Smits. Tegen de verhouding in kwam het ook nog op achterstand. In de 25e minuut werd er door een KHC verdediger geheel onnodig een hoekschop weg gegeven. Uit de daarop volgende actie kwam FC Burgum op de 1-0. KHC moest in de achtervolging en kreeg er maar moeilijk de vaart in. Toch kwam het op gelijke hoogte voor rust. Bij een mooie aanval plaatste Boaz Smits de bal op Husham Ali die verwoestend uithaalde 1-1. KHC kwam echter al snel weer op achterstand door een fout in de KHC defensie 2-1. Net voor de rust kreeg KHC nog een vrijeschop te nemen. De bal werd voor het doel gebracht en Leroy Knol kopte fraai in. De treffer vond echter geen genade in de ogen van de arbitrage. De beelden gaven later aan dat dit ten onrechte was, maar helaas was er geen VAR aanwezig.

Na de rust een hoop tumult om diverse redenen. KHC kwam nog wel op gelijke hoogte. Husam Ali soleerde door de Friese defensie en werd neer gelegd. De toegewezen strafschop werd door Leroy Knol feilloos binnen gewerkt 2-2. Hierna kreeg ook de tegenstander een strafschop, en kwam KHC voor de 3e maal op achterstand iets wat maar zelden gebeurt. De wedstrijd werd er ook vervelender op. De hoekvlag brak af, en er moest 5 a 6 minuten gewacht worden op een nieuwe. ( waarom gewoon niet door spelen, het is geen eredivisie niveau) De keeper van FC Burgum moest nieuwe schoenen aan. ( duurde ook minuten lang) En er kwam steeds meer irritatie. Tot overmaat van ramp kreeg de dienstdoende arbiter tot 2 keer toe een bal tegen zijn hoofd. Bij de laatste was dat zo hard, dat hij niet verder kon. Na een kwartiertje verscheel er een nieuwe scheidsrechter in de persoon van Niels Zeeman, die bereid was de wedstrijd verder naar het eind te leiden. KHC kwam wonderwel verbeten uit de kleedkamer en begon zelfs goed te voetballen. Diverse hachelijke momenten voor het Friese doel, maar de bal wou er niet in. Durk van der Leest kopte de bal enkele keren rakelings over het doel. Boaz Smits ging nog een keer alleen op de doelman af. Jonathan van Marle had de bal nog een keer voor het inschieten, maar het was duidelijk KHC zijn middag niet.

Resumerend: KHC heeft een gevoelige nederlaag geleden in het Friese Burgum. De tegenstander bleek gedreven, en KHC had er onvoldoende grip op. KHC begon veel te slap aan de wedstrijd, en dat leverde na de 1e treffer een hoop problemen op. Vouwe Fortuna was ook niet aanwezig voor KHC, en zo werd het een ongelukkige nederlaag. De Friezen malen er niet om, want die hadden de punten hard nodig.

Volgende week speelt KHC de topper tegen ONS uit Sneek dat ongeslagen op de 1e plaats staat. De wedstrijd op ons eigen Sportpark De Venen begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Richard Venekamp uit Borger.

Na afloop is er muziek en zang in de kantine met Jac Ruiten.